Home Politika
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Blog
Co se událo 13.7.2022 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 13 Červenec 2022 13:49

Není to tak dávno, co jsme poslouchali prohlášení o skvělém managementu ČEZu a jeho zasloužených desítkách milionů odměn, ať již přímo v bonusech, nebo v akciích. Prý si to zaslouží za skvělé výkony. Další příběh Petra Signaloviče Fialenka a jeho tlupy byl o tom, že stát nesmí obrat menšinové akcionáře ČEZu (30% podíl) a s cenou energií se nedá nic dělat. Jenom plakat a platit. Menšinový akceionář si zkrátka musí vydělat. Ostatně co víme, kolik vládní skvadra a napojené subjekty těch akcií vlastní že...

A teď tu máme novinku, stát půjčuije ČEZu na 3% úrok 74 miliard, aby mohl platit zálohy na obchodování na lipské burze.

Takže skvělý management uzavřel takové kontrakty, že ČEZ potřebuje 74 000 000 000 Kč na zálohy. Kolik přispějí ti minoritní akcionáři, kterým se takto opět zvýšila cena akcí, protože stát opět impotentní management ČEZ podržel? Nepřispějí nic. Je to opět stejné - privatizují se zisky, zestátňují ztráty.

A to vše, abychom dotovali Němce a dělali virtuální obchody na Lipské burze a prodávali tam levně elektřinu, na kterou se spalují i zbytky našeho uhlí, které nebude, až ho budeme potřebovat. Co bychom pro Němce neudělali, že.  Doufám, že se cítíte nadneseně, že jeden z nejbohatších států Evropy je sponzorován Čechy...


Další lekci double thinkingu předvedlo iDnes. Celou dobu píší o neschopnosti ruských generálů, že jsou tlustí, blbí, že jim nezáleží na životech vojáků, Ukrajinci je zabíjejí jak na běžícím pásu, navíc jsou to hordy z východu... A dnes se dozvíme, že o nich Putin nedovoluje psát, protože se bojí jejich popularity.

Asi bych potřeboval povinné politické školení, protože tu logiku nechápu.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-putin-generalove-media-valka-ukrajina.A220712_162115_zahranicni_jhr


Do toho tu máme stále opletačky s plynem. Uvidíme, zda Rusko bude dodávat plyn i přes NS1 po skončení údržby. Ale Němci již připravují zavírání teplé vody a další omezení. Upřímně nevím, jak má fungovat model, kdy teče teplá voda např. 2-4 hodiny denně. To co v trubkách vystydne budou muset lidi odtočit? To se tedy nedoplatí... Ale ten přístup je symptomatický pro celé vedení protiruských sankcí.

Osobně si myslím, že celé protiruské sankce jsou schválně sankce hlavně proti lidem a násilné tlačení greed dealu.


Oceán má hranice, jenom lidská blbost žádné hranice nemá. Stačí si projít diskuze na internetu k Rusku a Ukrajině a nestačíte se divit...


A nezapomeňte oslavit, že oficiální inflace je již 17,2%. Reálná ve vašich peněženkách bude kolem 30%, ale to se schová v nákupním košíku. Za komanče se říkalo, že zase budou levnější lokomotivy... A a ž bude Fialenko mluvit o tom, že i za tohle může předcházející vláda a Rusko, proč má zbytek Evropy inflaci jednocifernou?



Aktualizováno Středa, 13 Červenec 2022 14:25
 
Horká témata dneška PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 10 Červenec 2022 05:06

Poslední dobou sleduji čím dál větší odtženost dvou skupin. Skupina první jsou následovníci a obdivovatelé stávající Pětikoalice, v čele s Petrem Signalovičem Fialenkou. Ať udělá Fialenko cokoli, je za to touto skupinou adorován a bonus je, že vypadá na fotkách lépe než Zeman. Druhá skupina vidí, že stávající vláda kromě programu Ukrajina vlastně nic nedělá a neřeší. A tak první skupina každého, kdo nehýká nadšením nad prázdnými projevy Fialenka označuje za ruského švába a podobně. Stačí se podívat do diskuzí.

Na dveře nám ale klepe krize. Sice uměle vyvolaná, ale s reálnými výsledky a následky.

Energetická krize

Evropa i USA uvalením sankcí na Rusko zjišťují, že ceny paliv rostou. Ono když se sníží nabídka, tak cena většinou roste. Rusko z toho profituje. Co nevyveze do EU, vyveze jinam a do světa se ruská paliva dostávají jako indická, či jakákoli jiná. U plynu je to zajímavější v tom, že například česká vláda má nakoupeny zásoby plynu na několik dní, ne týdnů, ale dní. V zásobnících, které byly ještě před pár týdny na prodej a nejevil o ně zájem ani státní ČEZ, ani vláda, je uskladněn plyn obchodníků. Tedy plyn, který obchodník prodá kamkoli, a vůbec nic ho nezavazuje prodat jej do Čech. Kdo tam ten plyn má, není veřejné.

Jsme svědky i blamáže Německa a Kanady. Uvrhnou sankce a když Rusové v těchto dnech zastaví Nord Stream 1 kvůli údržbě, přemýšli, jak dostat do Ruska sankční turbínu, aby se Rusové nemohli vymlouvat, že NordStream1 nebude fungovat kvůli sankcím. Notabene když je vedle natlakovaný zbrusu nový Nord Stream 2... Takže Kanada turbínu do kompresoru dodá do Německa, Německo do Ruska a uvidíme, zda se NS1 rozběhne. Když ne, je Evropa v loji. Ale Fialenko spoléhá na solidaritu.

Marně pátrám a hledám příklady solidarity např. během Covidu, kdy si vlády kradly roušky, dělaly se závěry a solidarita se někam běžela schovat.

Pokud si obdivovatelé této vlády myslí, že bude kdokoli s Českou republikou energeticky solidární, je to spíše na diagnózu a detenci. Stabilní a cenově přiměřené energie jsou totiž základem funkčnosti státu. Pokud teď vedení EU mluví o dočasném navýšení těžby uhlí z důvodu hrozících sociálních bouří , je na místě se ptát najednotku dočasnosti. Protože každý investor se určitě pohrne do investic v oblasti těžby uhlí, které například české banky odmítají jako neekologické úvěrovat.


Raději uhelné elektrárny, než bouře v ulicích. Tak by se dalo stručně charakterizovat poněkud překvapivé vyjádření prvního místopředsedy Evropské komise Franse Timmermanse. Ten v minulosti proslul jako hlavní zastánce „zelenější“ Evropy a příklonu k elektromobilismu. V pátek však pro britský Guardian řekl, že v zimě kvůli vysokým cenám energií hrozí výrazné občanské nepokoje a Evropa by se tak raději měla dočasně vrátit k tradičním fosilním palivům, aby krizi umenšila.

https://echo24.cz/a/SyRLS/uhli-obcanske-nepokoje-timmermans

Zajímavá je i poznámka, že se v ČR těží třikrát více uhlí, než je potřeba a energie se vyváží. Ale díky modelu povolenek to zvyšuje cenu a zásadně snižuje dostupné uhlí v ČR, takže se nám krátí zásoby uhlí a máme za to tu čest vyvážet levnou energii do Německa a držet tak životní úroveň chudých Němců.

V oblasti energetiky je tedy Fialenkova vláda bída a zmar, neochotná cokoli řešit a raději to tu nechají padnout na hubu. Ano, možná je situace taková, že Německo vyložilo karty a řeklo: Nedodáte nám levnou elektřinu na burzu, my vám nebudeme dodávat přes obchodníky plyn. A protože jsme největší političní rusobijci, tak těžko Fialenko vyrazí do Moskvy jednat o plynu. To by se jeho politologický svět zhroutil. Raději zhroutí hospodářství.

Do toho přijdou nápady na zvyšování daní - ať již daní z příjmu, tak sektorové daně. Přijde další zadlužování a přerozdělování, hlavní je, aby se nemusela řešit příčina. To totiž Fialenko nezvládne a hlavně nechce.


Krize svobody

V Nizozemí se střílí do farmářů, kteří protestují proti tomu, aby museli kvůli Greem dealu vybít třetinu stád a kvůli nařízením, které jim neumožňuje hnojit dále kravskou mrvou. Nizozemská vláda se s nimi samozřejmě odmítá bavit. Závazek Greendealu je svatý nadevše a naopak jsou zemědělci osočování, co si to dovolují.

Vůbec prounijní vlády po celé Evropě jsou v režimu: "nechte nás vládnout a nekecejte nám do toho, my dobře víme, co je pro vás dobré". Chtějí stejně jako komunisti klid na práci.


Ukrajina

Pokračující cenzura v ČR a pošlapávání ústavy nám nedovoluje udělat si obrázek o skutečném stavu věcí. Sice nás krmí příběhy o dezertujících vojácích, game changeru ve formě raketometů Hymars, smrti Putina a jeho dvojnících, o zkrachování Ruska, odboji v Rusku, ale když se podíváme na postup na frontě, Rusové jsou co týden dál a dál. Kde se stala chyba?

Je zřejmé, že cílem Ruska je Doněcko-Luhanská oblast a dále Oděsa, čímž dojde k odříznutí Ukrajiny od moře. Západ Ukrajinu slovně a materiálně podporuje, ale začnou docházet Ukrajinci a západní armády otevírat konflikt přímo mezi NATO  a Ruskem nebudou.

Ukrajina čelí dalšímu velkému nebezpečí, a to je pomoc EU. Vedení EU totiž hází stovkami miliard EUR na rekonstrukci Ukrajiny, které dají evropské státy, nebo se zkrátka objeví, ale státy za ně budou ručit. Ale tyto peníze krom faktu, že by měly plynout do jedné z nejvíce zkorupmovaných zemí na světě budou podmíněny zřejmě tím, že dojde k transformaci ukrajinské ekonomiky na zelenou, Greed dealovou ekonomiku. To znamená sbohem průmysl, sbohem intenzivní zemědělství, sbohem chov hospodářských zvířat. Je to takový polibek smrti.

Proto je pro EU výhodné podporovat boj Ukrajiny co nejdéle, protože vysoké škody povedou jistěji k tomu, že Ukrajina nebude mít na výběr a bude tu adept na sociální, ekonomický a politický experiment.  A pro Rusko je nyní už výhodnější zničená Ukrajina, která na sebe naváže ekonomický potenciál EU, který tam vykrvácí.

Chudáci běžní Ukrajinci.


Shrnutí

Celkově je situace neradostná. Protože paliv je na světě obecně dostatek, lze tuto krizi označit za politickou a umělou. USA získávají rozdělený evropský prostor na Rusko a protiruské státy, čímž dochází ke snížení ohrožení postavení USA, ale za cenu zničení dolaru jako rezervní měny. To se velmi negativně projeví v blízké budoucnosti jak na inflaci v USA, tak v poklesu reálné síly. Čína balancuje, hraje na všechny strany, ale reálně to bude ekonomický protivník USA číslo jedna. A oslabená Evropa neposkytne USA takovou pomoc, jako by si USA představovaly. Pokud by Čína nyní zaútočila na Taiwan, k energetické krizi se přidá rozvinutá čipová krize. Měli bychom tu novodobou matku všech krizí, umocněnou regulační kreativitou EU.





 
Svět Petra Signaloviče Fialenka PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 24 Červen 2022 14:57

Donutil jsem se podívat na projev Petra Signaloviče Fialenka, což je prý premiér ČR. Jako obvykle, bída a zmar. Dokonce objevil nové dno, jak jím všichni mohou pohrdat. Shrnutí - jsme ve všem úspěšní, za všechno může Babiš, nebo Putin. Ceny energie budou takové, že se z toho poděláte, ale my s tím nic dělat nebudeme.  Jak se něco takového může stát premierem, to fakt nepochopím. A kdo to podporuje, už vůbec ne.

Za celou dobu vláda té pětikoalice neudělala nic. Pořád prý na něčem dělají. Dělají, ale nedodělají. A na čem makají nejvíce? Rozhodně na tunelování státu a veřejných peněz, akorát to borcům ze STAN zase trošku uteklo. Prý změna kultury. Takže kradou o sto šest a ta změna je, že když už je toho nad hlavu, tak odstoupí. Já si myslel, že změna je, že nebudou krást. Ale to jsem se spletl... Hlavně by si to měli v hlavě přebrat jejich voliči...

V energetice Fialenkovi psal projev diletant a Fialova parta je tak blbá, že se nestydí plácat o energetické suverenitě. Místo zastropování cen energií a přímých smluv nás všechny dále zadlužuje.

Vše, co v nějaké formě pošlou formou dotací odběratelům znamená, že buď udělali dluh, a nebo museli vzít v rozpočtu jinde. Znamená to, že peníze budou chybět jinde, v infrastruktuře, ve školenství, zdravotnictví. Dále neřekl nic o tom, jak si představuje reálnou suverenitu. Plácání o bioplynu - to je fakt pro retardované. Proč stát nechce koupit zásobníky plynu a proč nakoupil stát kubík za 50Kč místo 6Kč, za které nakupují Němci, to už neřekl.

Stejně tak se vyhnul kradení ve STAN a TOP09.

Takže si každý pusťte ten proslov a hurá do ulic. Čím dříve vypadne on i celá parta z vlády a parlamentu, tím bude lépe. Dneska bylo pozdě.


Aktualizováno Neděle, 06 Listopad 2022 12:04
 
Kolektivní vina PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 11 Červen 2022 17:18

Jednou je kolektivní vina problém - hlavně v případě sudeťáků, jindy je to nutnost, v případě Rusů. Už tu bylo, že mají napsat motivační dopis, jak nenávidí Putina... ale sranda pokračuje.

Tak nějak marně pátrám, co se mohou Rusové v Čechách naučit exta vůči tomu, co doma mají. Letecký průmysl je mnohem rozvinutější v Rusku. Ruští vývojáři jsou poměrně známí a vychází to z lepší výuky matematiky. Tj. žádný extra benefit. A úpně se směji hrozbě snížení kredibility českých vysokých škol. Samotné ČVUT říká, že ve světovém žebříčku srovnání univerzit je na 410. místě. Jako že už nebude na 410. místě, ale třeba 450? To to někdo prakticky pozná?

Vysoké školy sepisují seznamy takzvaných „kritických oborů“. Jsou definovány tak, že jejich studium ruskými či běloruskými studenty by mohlo posílit jejich režimy. A podle vysokých škol by nemělo být možné, aby si ruský či běloruský student na české škole osvojil technologie, které by pak mohly být použity ve válce, kterou Západ odsuzuje.

Za rizikové je považováno například studium letectví či informatiky.

Ale pokud už někdo s ruským pasem na některé z českých vysokých škol studuje, škola mu má dát možnost přestoupit na jiný obor. Případně mu umožnit požádat o výjimku, kterou může udělit Finančně analytický útvar MInisterstva financí. Konkrétně na pražském ČVÚT může pomoct i motivační dopis, který chtějí od ruských či běloruských studentů vyžadovat.

Ale pokud student nepřestoupí na jiný obor ani nedostane onu výjimku, česká vysoká škola by mu měla studium přerušit.

Vysoké školy byly k takovému postupu nabádány ministerstvem školství. Náměstkyně ministra Gazdíka Radka Wildová zaslala univerzitám dopis, kde jim tento postup přímo nadiktovala. S dodatkem, že pokud to škola nezavede, vystaví se riziku snížení mezinárodní kredibility.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vysoke-skoly-odmitaji-ucit-ruske-studenty-v-oborech-ktere-by-rezim-mohl-zneuzit-Po-ostrem-dopisu-z-ministerstva-705203



Aktualizováno Sobota, 11 Červen 2022 17:25
 
Leopardy pro AČR PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 11 Červen 2022 16:54

V posledních dnech se z vládních propagandistických médií ozvýná nadšené hýkání nad tím, že nám Německo dodá staré Leopardy a další se pak v budoucnu pořídí již nové. Způsob, jakým tato vláda jedná ale nemá nic společného s tím, že by se někdo ptal nad cenou, kterou zaplatíme. Jakákoli soutěž, nebo vyjednávání dovozem danajského daru padne. Cenu za tanky pak Němci nadiktují a bude.

Vůbec tato vláda jedná jako zahraniční agent, jehož cílem je maximálně ožebračit a zničit tuto zemi. Lidé krvácí na energiích, kdy dotujeme jak Německou energetickou soustavu, tak jejich obchodníky. To samé nyní v bude ve zbrojních zakázkách.

Nikde není nic o nějakém koncepčním přístupu. Tato děsovláda vzala co tu bylo a zbylo a poslala to na Ukrajinu - tanky, BVP, pontonové mosty, útočné vrtulníky, zbraně, munici,... A kdo nahradí místa ve skladech? Zahraniční dodavatelé... Domácí firmy utřou nos.

Likvidační ceny energií a materiálu zajistí, že se vše bude nakupovat ze zahraničí. Tady ať firmy padnou a můžou si je koupit zahranční nadnárodní koncerny, které pak zastaví výrobu, jenom co ty firmy vytunelují.

Vymlouvat se Putinem je argument pro hlupáky.

Tato vláda je svým konáním skutečně protičeská a je nutné ji vyměnit tak rychle, jak to jen půjde. Chudý duchem, kdo Fialovi věří jeho vysílání signálů, že ví jak na inflaci (ano ví, jak ji ještě zvýšit), a kdo vůbec fandí těmto gaunerům v pěti či kolika koalici.

Nicméně ani Babiš není řešením - měl možnost uzavřít kontrakty na plyn, nemuselo se za jeho vlády jít na německou burzu... Ani Babiš není řešení.

Řešením je obroda vlasteneckého cítění, kdy první musí být pro politiky blaho tohoto státu a jeho obyvatel. To ani Fialova skvadra, ani Anofert nenabízí.



 
«ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec»

Strana 8 z 47