Home Politika
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Blog
Fialův venkov PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 19 Srpen 2022 05:19

Pan profesor Petr Signalovič Fialenko zamířil na venkov. Prý se vylidňuje, je důležitý a tak. Takže když si zajedete na venkov, tak se zajedete podívat se na typicky venkovské zvíře, jako je například zubr. Toho zemědělci běžně chovají, dává mléko, maso,... :)

Ale to by se pan profesor v sáčku mohl ušpinit, nebo někoho potkat. Takže si zajede podívat se na vyhlídkovou věž, či k nějaké ohradě, kde mají zubry. U Prahy jsou nejblíže Milovice / Benátky nad Jizerou, takže to bude asi tam.

Předseda vlády (no fakticky je u kormidla už Víťa) vyrazí prakticky do ZOO, pardon na venkov. To se pak nemůžeme divit, jak tuto zemi Fialový Rakušan řídí. Holt salonní partička kluků a holek, co spolu mluví a venkov je pro ně exotika na úrovni ZOO.. A kráva, nebo zubr, vždyť je to ve Strakovce jedno. Už se těším na foto Síkely z nějakého průmyslového podniku.




Aktualizováno Pátek, 19 Srpen 2022 06:08
 
SPOLU zavedli balkanizaci české politiky PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 17 Srpen 2022 18:45

Tak Víťa věří "plukovníkovi" Mlejnkovi, plukovníkovi zase věřil nesvéprávný kmotr Redl. Plukovníkovi i Víťovi věří Péťa, toho času profesor politologie a předseda vlády Ukrajiny, pardon, České republiky.  Tak vo co go. SPOLU si věříme, ne? To je ta změna politiky. Presumpce viny. Navíc má plukovník prověrku na "Tajné", což sice není přísně tajné, co je  nutné u rozvědky, ale si věříme. Úřad dal bumážku, tak co se vobčane do toho motáš. Vo co ti jako de.

Jedu si takhle po Praze a co nevidím, billboard SPOLU. Že by nějaká myšlenka? Ne, jen antiBabiš a Putin. Opravdu nechápu, kdo tohle panoptikum volil, a pokud volil, svůj názor nezměnil. To je přehlídka ubohosti a marnosti.


Ale vláda válí i jinde. Krom toho, že totálně nechá lidi a průmysl vyhořet na cenách energií, Síkela udělal strašlivou reklamu každému, kdo se označuje jako bankéř, ale bomby jede ministryně obrany. Momentálně probíraný nápad, že stará BVP-2, na které máme vše, od náhradních dílů po munici, vymění za ještě starší německé Mardery, na které nemáme vůbec nic.

Mě to už nepřijde jako vláda diletantů, ale naopak vláda, která chce cokoli z Čech pohřbít a nahradit něčím zahraničním. Armáda si prý pískne, tak se koupí muzejní HERONy z Izraele. Vypadá to na finanční klondajk. Počítám, že vládnoucí partička už nakupuje nemovitosti v zahraničí, protože až pohár přeteče, budou utíkat, až se budou pneumatiky elektroaut zapalovat.

Když zavítáme pro změnu do zpráv o válce na Ukrajině, pořád se slibuje vítězství Ukrajiny a západních zbraní, velká protiofenziva a pořád čekáme... Rusové díky šlendriánu přišli o nějaké muniční sklady, nebo překladiště, dostali zásah na letišti, zničili jim nějaké sloupy vysokého napětí a mosty. Ale pořád postupují a protiofenziva nikde... Za chvíli padne září a může se stát, že Rusko Ukrajinu vypne - pár rozvoden, pár elektráren, také nějaké ty sloupy VVN. K tomu vypne plyn na západ, omezí ropu.

Pak se uvidí, jak bude podpora Zelenského vypadat.To ani tři svetry MPA (Pekarová) nebudou stačit. Mýt se jednou za 2 týdny, to je ten správný boj proti Rusku. Tím mu to natřete. Navíc je tu na pozadí otázka, jak všechny ty půjčky Ukrajina zaplatí. Jestli totiž něco Ukrajinu zničí, tak to nebude Rusko, ale splátky za zbraně a půjčky USA.




Aktualizováno Středa, 17 Srpen 2022 19:06
 
Bude to ještě zajímavé PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 10 Srpen 2022 05:13

Médii prosakují informace, že Ukrajina dostala protiradarové střely HARM, se kterými prý už Ukrajinci zničili 4 systémy S-300 a jeden Pantsir. Navíc k tomu došlo k útoku na leteckou základnu na Krymu a Ukrajinci říkají, že použili raketomety Himars. S ohledem na to, že je to výrazné vnitrozemí Ruska, tak musely být dodány rakety s dlouhým doletem. Připočtěme si k tomu aktivní navádění a podporu střel při útoku na křižník Moskva a vidíme docela aktivní zapojení západu do konfliktu na straně Ukrajiny. Nutno říci, že z pohledu západu je to vojensky velmi levné řešení. Dodají zbraně, ale beze ztrát na vlastním vojsku.

Nutno si klást otázky, jaký to bude mít vliv, zejména když nám paralelně houstne atmosféra u Tchaiwanu a v USA již modelují, zda by ve střetu s Čínou o Tchaiwan vyhrály a za jakou cenu (https://echo24.cz/a/S9sbT/valka-invaze-tchaj-wan-usa-cina-pentagon).


Pojďme si ale odehrát úvahu, jaké důsledky další vyzbrojování Ukrajiny stále lepšími zbraněmi, a tím pádem prodlužování konfliktu a nákladů jak v Rusku, tak na Ukrajině, bude mít. Není to zas tak raketová věda.

Z pohledu Ruska je, dle mého názoru, řešení úlohy o několika málo neznámých:

první neznámá: pohled třetího světa, ovlivněný schopností dodávat paliva a jídlo nejen do Indie, Číny, Afriky a Blízkého východu. Myslím tím svět, který se nepřipojil k sankcím, a kterému do konfliktu Ukrajina - Rusko nic není, pokud dostává to, co potřebuje. Protože potraviny jsou přepravovány hlavně po moři, je důležitá role Turecka, které drží úžiny, přes které se musí plout. K roli Turecka ale napoví, že se Turecké banky připojují k ruskému platebnímu systému MIR. Je to sice gesto, ale Turecko evidentně nemá obavy z toho, že by USA a EU mohly uvalit sankce. Navíc je hospodářství Turecka v problémech a inflace útočí na 80% (zde). Další kroky Ruska tedy motivovány tím, aby se neposilovala protiruská koalice.

druhá neznámá: pohled ruskojazyčného obyvatelstva na Ukrajině. V rámci cenzurovaného zpravodajství a hledání "zrádců a přisluhovačů Ruska" na Ukrajině nevíme, jak moc velký odpor vůči Rusku reálně na Ukrajině je. Nemyslím tím, že Ukrajinci nebojují při napadení své země, ale to, zda jsou ochotní žít případně v Rusku/pod ruskou nadvládou a do jaké míry ze situace viní i Zelenského. Co tedy Rusko ztratí u obyvatelstva, pokud přitvrdí muziku, a že je co přitvrzovat.

Role USA, Velké Británie, Polska a ČR v jednom balíku a zbytku EU ve druhém je poměrně čitelná. Závislost USA je především surovinová a ruské materiály (např. titan) se do USA přes prostředníky stále dostanou. Takže tam nejsou až tak velké obavy, ale i tak je pro ně cena benzínu nepříjemná a Bidenovi/demokratům to zřejmě prohraje další volby. Polsko se dlouhodobě vůči Rusku vymezovalo a spustilo masivní vyzbrojování armády, že by brzo mohlo strčit do kapsy armády Německa, Francie a Británie dohromady. Pokud to ufinancují, máme tu lokální mocnost a je na místě si klást otázku, co bude jejím cílem a jak bude chtít svou moc projektovat. Tu otázku by si měla klást i Ukrajina, protože velké části území Ukrajiny patřily před druhou světovou válkou právě Polsku.

ČR je ztracena. Jednak vedle Polska představuje výrazně menší sílu, druhak tu žádná diverzifikace neproběhla a tak se jedna z nejvíce průmyslových částí EU zřítí do propasti drahých a nedostupných energií, ztracených východních trhů, kdy na západní se nelze dostat a východní jsou politicky nepřijatelné. Je to cesta ratlíka do nicoty a chudoby. Z pohledu koalice SPOLU je to žádoucí a chtěný směr včetně následků, což ostatně veřejně prezentují frázemi o válce, uskrovnění, chudnutí, atd... Nejde totiž o to, že jednotlivé firmy se na západní trh s obtížemi dostanou, ale hospodářství jako celek při dodávkách na západ hraje roli dodavatele součástek a výrobků s nižší přidanou hodnotou.

Velká Británie to má složitější, ale vysoké ceny energií dopadají i tam, protože také odebírali např. uhlí. Celkově s úpadkem dolaru bude docházet k většímu sociálnímu pnutí a chudnutí hlavně v USA, protože nebude fungovat model rezervní měny, kdy státy výměnou za "tisknuté papírky" dodávaly reálné zboží.

Zbytek EU pro nás reprezentuje Německo. To je oblečené, neoblečené. Na jednu stranu dodává zbraně včetně pokročilých raketometů MARS, což je obdoba Himarsů, demonstruje každým krokem, že už nechce ruské energie, ale zatím je potřebuje a říká Rusku, ať ještě dodává, ale jenom pár let... 

Vsuvka: Nenechme si namluvit, že za současnou cenou energií je Rusko. Není. Je to primárně Německo a Green deal. Ceny energie vystřelily již loni na podzim (důsledek je např. pád Bohemia Energy) a Němci tvrdošíjně Green deal tlačí, ať to stojí, co to stojí. Ostatně takto oni fungují, pokud je zachvátí jakákoli ideologie. Takže jejich energetickou soustavu usilovně podporuje i mnohem chudší ČR, která tak dále chudne, ale oddaluje pád Německa, resp. nutnost situaci zásadně řešit.

Rusko tedy dostává konzistentní signál, že se ho chce EU zbavit a maximálně jej izolovat. Prohlášení např. Walesy (ex prezident Polska), že ruské obyvatelstvo se má eliminovat na úroveň 50 milionů (tedy na třetinu) a tak dále jenom ukazují, že vyhrocená ideologie a protiruské postoje jsou podporovány napříč mainstreamem.

V této situaci tedy Rusko může začít uvažovat, zda nezničit ukrajinskou energetickou soustavu. S ohledem na fakt, že probíhá Rusko-Ukrajinská válka, je totiž v překvapivě dobrém stavu. Přes Ukrajinu proudí jak ropa, tak plyn. Ukrajina dostává od Ruska tranizitní poplatky, lidem jde elektřina, voda... Poslední dny tedy Ukrajinci vrátili poplatky za přepravu a zejména Maďaři řeší, jak dopravit ropu, když ji Ukrajina blokuje.

Evropa si ale od ukrajinců slibovala případné přilepšení energetické soustavy v zimě.


Stojíme tedy v situaci, kdy např. ČR má zásoby plynu cca na 5 zimních dní (zbytek plynu v zásobnících RWE ČR nepatří). A nejsem si jist, zda úspory plynoucí z nenošení kravat (doporučení španělského premiéra) budou stačit. Stačí krušná zima a blackout a politické a hospodářské změny budou obrovské. Tak velké, že si to málokdo uvědomuje.

Rusko z toho samozřejmě vyjde velmi oslabené, ale státy jako ČR z toho mohou vyjít jako zničené. A nevidím snahu stávající vlády situaci adekvátně řešit.


 
Ty jedině správní politici potřebují ochranu PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 06 Srpen 2022 17:03

Se zájmem jsem si přečetl, že BIS bude chránit čest Pekarové MPA coby předsedkyně parlamentu a samozřejmě Tchaiwance Vystrčila, předsedu senátu. Jejich znevažování je ohrožení demokratického zřízení. Pokud totiž prohlásíte, že jsou neschopní a všehoschopní, asi se jedná o vyzrazení státního tajemství. To, že partička SPOLU vede stát na hunt je již protistátní názor. Příště Koudelka přijde se zrušením voleb, protože by lidi mohli volit jinak, než si BIS přeje a výsledek by ohrozil lidově demokratické zřízení, pardon, liberální demokracii.

Odkdy se šéf bezpečnostnostní služby vyjadrřuje k politikům a hodnotí jejich práci. Nám může být naprosto jedno, co si myslí nějaký Koudelka. Co si myslet o člověku, který má být především vlastenec a mít odstup od politické reprezentace a zaměřovat se na chladné analýzy dat a fungování mimo záři reflektorů. To Koudelka ne, tu poradí, co učit v dějepise, tu pochválí vybrané politiky, jak to skvěle vedou. A to, že ti chválení politici nepošlou Koudelku do háje je vizitka jejich totální neschopnosti a zbabělosti v politickém boji obhajovat své názory a kroky.

Něco takového nedělala snad ani STB, a to je co říci. Další meta pokořena a evidentně to správným politickým stranám a médiím nevadí. Ostatně co od nich pozitivního čekat. Kdokoli, kdo používá mozek se stává nepřítel státu, přesněji momentálně vládnoucí kliky SPOLU.

Správný ovčan jenom opakuje: "Dvě nohy špatné, čtyři nohy dobré". Tak, jak mu předestírají ta správná média.

Šéf BIS Koudelka v rozhovoru varoval před tzv. pátou kolonou v Česku. „Vzpomeňme si na docela ošklivé útoky na ministra vnitra nebo na ministryni obrany, která dělá velmi odhodlaně a velmi dobře svoji práci. A velmi odvážně, musím říct. Přesto místo poděkování čelí velmi nevybíravým útokům,“ řekl Koudelka a podotkl, že znevažování předsedy Senátu a předsedkyně Poslanecké sněmovny nahlodává „důvěru společnosti ve stát“.

https://echo24.cz/a/SWRVc/neprijatelne-vyhruzky-bis-koudelka-obrana-projevu


Aktualizováno Sobota, 06 Srpen 2022 17:17
 
Další eskalace? PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 03 Srpen 2022 04:51

Nelze si pomoci, ale vypadá to, že je zde ze západu neustálý tlak spojit co nejtěsněji Rusko s Čínou. To, že babička Pelosiová přiletí na Tchaiwan fakticky nic nepřinese, kromě další eskalace vztahů s Čínou. Ano, je to gesto, ale na jednu stranu neodvolali politiku jedné Číny, na druhou do Číny ryjí. Na pozadí se navíc pokouší přesunout všechny klíčové technologie z Taiwanu - jde o výrobu čipů a litografické stroje. Pak bude možné Tchaiwan obětovat, klidně v boji Tchaiwan vs. Čína. Model je to osvědčený, ale velmi krátkozraký.

Vytváří se nám tu mocenské bloky. USA jsou samozřejmě jeden, s vazaly v Evropě. Přívěškem je Austrálie a Nový Zéland. Vazaly jsou státy EU z toho důvodu, že nejsou schopny samostatné politiky a momentálně se opájí green deal ideologií, což Evropu ještě více hospodářsky a vojensky marginalizuje. Druhý blok budou země kolem BRICS. Otázkou je, zda se vytvoři další blok v podobě muslimského světa, který by spojil  osu Turecko, Saudskou Arábii a Irán, což se nyní jeví jako věc nemožná, ale kdo ví. U zbytku zemí bych pak čekal, že budou inklinovat k některému z těchto bloků.




 
«ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec»

Strana 7 z 47