Home Survival a vše okolo
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Survival
Kizlyar Sova PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 25 Únor 2023 10:45

Tak jsem si udělal radost a koupil si Kizlyar Sova, správně by se asi psalo Kizljar Sova.


Aktualizováno Sobota, 25 Únor 2023 13:03
 
Slunečnice topinambur PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 12 Listopad 2022 10:43

Letos jsem koupil pár kilo sadby Slunečnice topinambur. Zasadil jsem hlízy do relativně utužené půdy, která byla na svrchních 10-15 cm nakypřena kultivátorem a trošku pohnojena kravskou mrvou.

Přes léto to dotáhly do výšky ke 3m, v říjnu začaly kvést a nyní v polovině listopadu, když noční teploty klesly občas pod nulu, začaly hnědnout a tak jsem je zkrátil cca 50 cm nad zemí. Budu je sklízet postupně a zbytky stonků mě navedou k hlízám.

Když takhle vyrostly a bylo mokro a větší vítr, mají tendenci se vyvracet. Proto jsem zkušebně odebral jeden "kopeček" již nyní a vypadá to na výnos nejméně 4 kg bez toho, že bych šel do hloubky. Protože hlíza rychle vysychá, plánuji je průběžně sklízet přes zimu, přímo na talíř.



 
Recenze Prabos NOMAD HIGH loamy brown PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 24 Prosinec 2020 13:37

Tak jsem si koupil další Prabosky - tentokrát NOMAD HIGH loamy brown.

Jedná se o tyto boty: https://eshop.prabos.cz/cs/zelena-zona-ii/1112-2092-nomad-high-brown.html

Objednával jsem je přes internet, opět velikost 48, která je pro mě standardně akorát. I když tentokrát jsem se měl držet své dřívější rady, vzít si o číslo větší, protože právě podstupuji torturu s patami.

Bota jako taková je ušita pěkně, je použita pěkná kůže a boty jsou výrazně měkčí na došlap, než Beasty. Přikládám to jak pěnové vrstvě, která je součástí složení boty, tak bylo ubráno na kevlaru, kdy chrání proti propíchnutí při zatížení cca 90 kg.

Vzhledem k tomu, že mi Beasty ošetřované sprejem začaly praskat, hned jsem boty po zakoupení ošetřil jak sprejem, tak po pár dnech tukem Moneta, se kterým mám dobré zkušenosti. Tuk kůži oživí a sníží riziko praskající kůže. Ošetřoval jsem tukem jak stará kožená pouzdra na zbraně, nový brokový pás, zkrátka kde co, a tuk se mi osvědčil mnohem více, než různé "zapékání" Snowsealu a látek obsahujících vosk, což je vlastně včelí produkt složený z desítek různých látek a který dle mých zkušeností kůži moc nesvědčí.

Zatím mám nachozeno kolem 15km, což není mnoho, ale boty už povolují a paty už to dávají:) Akorát mě čeká pár týdnů, než se paty zcela zahojí.



Aktualizováno Středa, 30 Prosinec 2020 18:22
 
Recenze Prabos Beast Low field camouflage PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 19 Duben 2020 18:07

Rád bych Vás seznámil s krátkou recenzí obuvy Prabos - řady Green Zone, konkrétně modelu Beast Low fiel camouflage (link https://eshop.prabos.cz/cs/zelena-zona/1025-1501-beast-low-field-camouflage.html).

V botách mám nachozeno necelých 100 km, takže už jsem je trošku rozšlápl.


Aktualizováno Středa, 20 Leden 2021 12:13
 
Recenze čelovky Petzl Tactikka + RGB PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 24 Listopad 2019 17:11

Pro noční pohyb je kromě klasické baterky možné použít i čelovku. Nejvíce je ale využitelná, pokud potřebujete volné ruce a posvítit si na menší vzdálenost. Podívejme se tedy na praktickou zkušenost s touto čelovkou, která stojí něco kolem tisíce korun (záleží, kde je jak ve slevě) a dá se do ní použít nabíjecí blok nazývaný Petz CORE, který zvedne cenu o cca dalších 700 Kč. Nabíjecí blok nabízí nabíjení přes mikroUSB. Čelovka láká na tacticool provedení a přepínání barev do červené/modré/ zelené + blikání v každé z barev.

Aktualizováno Pondělí, 25 Listopad 2019 18:42
 
«ZačátekPředchozí123DalšíKonec»

Strana 1 z 3