Home Střelectví
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Střelectví
Česká republika odmítla podpořit návrh Komise regulující legální zbraně PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 23 Prosinec 2016 10:22

Díky našim zástupcům, že odmítli podpořit Komisi s nesmyslným návrhem regulujícím zbraně, který má dopadnout pouze na legální držitele zbraní. Bravo!

Ono regulovat a být aktivní v oblasti nelegálních zbraní je mnohem pracnější a znamenalo by to rozkrýt pašování zbraní jak z Balkánu, tak dalších oblastí. Jenže, pokud není opravdový zájem řešit nelegální uprchlíky, je ještě menší zájem řešit nelegální zbraně. Nehledě na to, že nákladní auta nikdo nezakáže a je to zbraň dostupná každému. Kdo chce zaútočit, volí čas, místo a zbraň. 100% bezpečí zajistí jenom totalitní stát.

Deklaraci naleznete na: http://www.mvcr.cz/clanek/ceska-republika-i-nadale-odmita-evropskou-smernici-o-zbranich.aspx

Z deklarace vybírám:

Česká republika zejména vyjadřuje zklamání nad nejasnými, nadbytečnými, příliš širokými a podle našeho názoru neuváženými zákazy některých poloautomatických zbraní. Jejich nabývání a držení by mělo být přísně regulováno, přestože nedávné teroristické útoky nebyly spáchány legálně drženými střelnými a jejich držiteli, kteří už v současné době podléhají přísnému dohledu příslušných státních orgánů. Naopak navrhovaný dalekosáhlý zákaz může mít za následek „odliv” značné části legálně nabytých a držených střelných zbraní do nelegální sféry nebo dokonce na černý trh a zvýšit tak počet zbraní, které jsou potenciálně dostupné teroristům a zločincům. 

Podle názoru České republiky je stanovená implementační lhůta nepřiměřené krátká, s ohledem na nutnost provedení významné novelizace většího počtu národních předpisů. Krom uvedeného je třeba upozornit, že národní zákonodárce bude muset v národních předpisech také zohlednit prováděcí a delegované předpisy Komise, a to v ještě kratší době.


Aktualizováno Středa, 04 Leden 2017 06:06
 
Útok na držitele zbraní ze strany Evropské komise pokračuje PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 02 Prosinec 2016 17:22

Je bohužel opět třeba zpozornět. Evropská komise pokračuje ve svém úsilí odzbrojit občany tak, aby se stali snadno ovladatelným stádem, které si nechá vše líbit.


Připomeňme si, co je Evropská komise. Citujme: z https://europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies/european-commission_cs "Evropská komise je politicky nezávislý, výkonný orgán EU. Je jediným orgánem Unie, který odpovídá za předkládání návrhů nové evropské legislativy, a je odpovědná za provádění rozhodnutí Evropského parlamentu a Rady EU.


Takže tu máme bandu lidem nevolených úředníků, kteří usilovně pracují na omezování svobod občanů.


A o co jde? Když zatím neprošla snaha o plošné odzbrojení, je nyní snaha zakázat samonabíjecí pušky a větší zásobníky. Komise zkrátka zkouší, co by mohlo projít a pak zase poutáhne šrouby. SAmozřejmě, že komise vše dělá pro"blaho" všeho lidu, který je nesvéprávný a potřebuje řídit. Ozbrojené obyvatelstvo v době migrační krize, omezování svobod a neustálého špehování rozhodně není žádoucí.

Svobodní občané, kterým záleží na svých svobodách  a budoucnosti, postavte se snahám Evropské komise.

Podporujete výzvu LEX, ke stažení zde.


Je třeba jednat, i když máte pocit, že se vás to netýká.

Citujme Edmunda Burka: "Jediná věc je nezbytná pro triumf zla, aby dobří lidé nedělali nic." (https://cs.wikipedia.org/wiki/Kdy%C5%BE_p%C5%99i%C5%A1li_nacist%C3%A9). Na uvedeném odkazu naleznete i text básně text básně Martina Niemöllera:

Nejdřív přišli pro komunisty,
a já jsem se neozval, protože jsem nebyl komunista.

Pak přišli pro Židy,
a já jsem se neozval, protože jsem nebyl Žid.

Pak přišli pro odboráře,
a já jsem se neozval, protože jsem nebyl odborář.

Pak přišli pro katolíky,
a já jsem se neozval, protože jsem byl protestant.

Pak přišli pro mě

a tehdy už nezbýval nikdo, kdo by se mohl ozvat.


Blíží se doba, kdy chtějí přijít pro každého z nás. A je jedno, zda to bude kvůli EET účtence, na které bude nějaký problém a přijde likvidační pokuta, kontrole nového kotle na pevná paliva a bude vám chybět nějaký štempl, nepodporujete správné neziskovky, ve městě jste jel 54km/h,... ono se vždy něco najde. Lidé držící zbraně jsou jen začátek.



Aktualizováno Pátek, 02 Prosinec 2016 17:44
 
Odmítněme totalizaci Evropské Unie PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 04 Květen 2016 16:05

Rozhodl jsem se obeslat vybrané poslance Evropského parlamentu v záležitosti odmítnutí připravované směrnice 91/477/EHS, která se dotýká legislativy spojené se zbraněmi. Dopis přikládám níže. Evropská Unie každým svým nařízením směřuje k větší a větší totalitě a uniformitě. Je třeba tyto snahy odmítnout.

 
Petice proti restrikci legálního držení zbraní PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 07 Leden 2016 20:27

Podepište petici na www.gunban.eu či https://www.change.org/p/council-of-the-european-union-eu-you-cannot-stop-terrorism-by-restricting-legal-gun-ownership .


Cituji výzvu petice:

Dne 7. ledna 2015 dopoledne zaútočili teroristé s nelegálními, neregistrovanými, samočinnými (plně automatickými) zbraněmi na redakci časopisu Charlie Hebdo.

V návaznosti na tento útok začala EU připravovat novou legislativu, kladoucí si za cíl zakázat samonabíjecí (poloautomatické) zbraně, které jsou nyní legálně v držení spořádaných občanů EU. Tento typ zbraní (myšleno samonabíjecí dlouhé zbraně) není používán teroristy a jen zřídkakdy zločinci. Ti používají neregistrované a nedohledatelné plně automatické Kalašnikovy zakoupené na černém trhu.

V dubnu 2015 byl tento návrh odsunut na druhou kolej, aby se opět objevil dne 18. listopadu, pět dní po druhém útoku v Paříži. Oběti této tragédie ještě nebyly pohřbeny, útočníci jsou stále na útěku, policie neskončila vyšetřování a EU již přichází s opatřeními, která mají zabránit budoucímu opakování podobné tragédie.

Naneštěstí nic z tohoto návrhu by nedokázalo zabránit předchozím dvěma útokům, protože ani jeden z nich nebyl proveden zbraněmi, které jsou nyní legální a nová legislativa je chce zakázat. Kroky EU jsou nelogické a také extrémně nespravedlivé. Jsou nespravedlivé k obětem a také ke spořádaným občanům, kterým bude zakázán jejich koníček a jejich majetek bude zabaven.


Řekněte NE návrhu uveřejněnému dne 18. listopadu 2015.

Řekněte NE zákazu poloautomatických zbraní jen proto, že jsou podobné zbraním plně automatickým.

Požadujeme, aby se EU zaměřila na skutečné problémy:

  • Vnější hranice EU nejsou chráněny.
  • V naší společnosti se nachází skupiny, které odmítají respektovat základní demokratické principy a naši kulturu.
  • V EU se rozmáhá trh s nelegálními zbraněmi.
  •  Zločinci a teroristé se k nelegálním zbraním dostanou často snáz, než spořádaní občané k tomu, aby mohli vlastnit zbraň legálně.

Taková je současná situace a výše zmíněná navrhovaná legislativa tyto problémy NEŘEŠÍ. Návrh IP-15-6110 zde 18. listopadu 2015, který má doplnit direktivu 91/477/EEC je nejen populistickým krokem, ale také útokem na občanská práva a urážkou inteligence občanů EU.


Aktualizováno Čtvrtek, 07 Leden 2016 20:31
 
Otevřený dopis Gunlex PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 27 Listopad 2015 18:36

Doporučuji k přečtení a šíření otevřený dopis sdružení Gunlex - http://gunlex.cz/clanky/hlavni-clanky/75-dulezite/2230-otevreny-dopis-zastancum-prava-na-drzeni-zbrani-v-cele-evrope



Aktualizováno Středa, 09 Prosinec 2015 19:33
 
«ZačátekPředchozí1234567DalšíKonec»

Strana 5 z 7