Home Politika Blog Glosy 30.3.2023
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Glosy 30.3.2023 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 30 Březen 2023 17:01

Kumulovaná ztráta ČNB vzrostla na 487,1 miliardy korun. Tuto ztrátu plánuje centrální banka uhradit z budoucích zisků.

Centrální banka dlouhodobě upozorňuje na to, že vytváření zisku není její hlavní úlohou. Tou je péče o cenovou a finanční stabilitu. Podle analytiků neznamená ztráta problém pro fungování ČNB.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/cnb-ztrata-urokova-sazba-portfolio-ceny.A230330_174530_domaci_svm

Asi mi uniká, co dělá ČNB dobře. Inflace kolem 20%, ale stabilně... A pokud nás nemá trápit, že vláda jede ve schodcích 100 milard plus a ČNB k tomu přidá půl bilionu Kč, je to trošku zvlášní ekonomický svět. ČNB evidentně draho kupovala, levně prodávala. Ale mám pro vás dobrou zprávu, vše zaplatí daňový poplatník.


Uvidíme, jaký dopad bude mít rodící se lepší vztahy mezi Ruskem a Čínou, ke kterým se začne přidávat zbytek světa. Padající dolar způsobí velké pnutí a jeho náhrada v mezinárodním obchodu významně sníží životní úroveň v USA. Už nyní jsou desítky milionů lidí odkázáni na potravinové lístky a bude hůř. Blíží se další prezidentské volby, takže Demokraté budou muset pořádně máknout při organizaci sčítání, aby to vyhráli.

To PePa (Petr Pavel) sfáral do uzavřeného dolu, asi se inspiroval za komančů, kdy kádři ale fárali do funčních dolů. A podpora volebního práva od 16 let a hlasování např. poštou je směr k totální likvidaci důvěry ve volební proces.




 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit