Home Myslivost Myslivost Recenze kalhot a bundy Thor firmy Graff
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Recenze kalhot a bundy Thor firmy Graff PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 15 Leden 2023 08:23

Přes internet jsem si zakoupil kalhoty a bundu Graff. Kalhoty mají číslo  759-B-OL, bunda 659-B-OL.

Na postavu 200 cm / 115 kg jsem volil bundu 3XL a kalhoty 2XL (182/188).Delší kalhoty asi nedělají.

Oblečení je označeno jako zimní. Vybavené textilií BRATEX, která by měla ustát 5000mm vodního sloupce za 24h a měla by propustit 5l vody na m2 plochy za den. Strukturou mi tato látka připomíná manšestr s jemnou strukturou (to je ta khaki část) a zelená část je na pohmat podobná vzdáleně flanelu. Na oblečení je vyšito graffsystem 8000.

Zdráhám se hlavně bundu označit za zimní. Jedná se totiž pouze o bundu z uvedené tkaniny a lehounkou síťovanou podšívku. Je omezena větrupropustnost, ale v zimě bez dobrého oblečení pod bundou promrznete. Je dobrá na jaro, podzim s lehčí mikinou, nebo svetrem, pokud se budete pohybovat. Pořádný svetr při sezení. Jakmile bude pod nulou, je potřeba se pořádně zavrstvit v každém případě.

U nohou nejsem tak citlivý na zimu, pokud mám v teple nohy od kotníku dolů. Tam mi zimní označení tolik nevadí, ale opět platí, pořádné podvlíkačky pokud budete sedět.

Ještě jednu společnou věc bych zmínil - kapsy mají zvláštní krytí zašpičatělým koncem látky, kterému se nechce úplně přiléhat a má tendenci trčet do prostoru.


Začněme kalhotami.

  • Kalhoty jsou kratší, než by bylo potřeba. Při stání to nevadí, ale ve chvíli pokleku a dřepu se docela dost vyhrnou. Dole je zesílení a stahovací pásek. Zkušel jsem to přetáhnout přes zimní holinky a stáhnout páskem, ale zde narážím na to, že v blátě je lepší mít nohavice uvnitř, na sněhu zase naopak. Takže na sníh je řešení ok. Vevnitř vám bude pásek a přezka rozdírat nohu, nebo musít hoodně vyhrnout a nějak připevnit. Ale během pohybu bude nohavice putovat a rotovat.
  • Vynikající jsou kšandy. Vzadu se odepnou zipem. Popruhy jsou široké, z gumy.
  • Pravou kapsu jsem neměl sešitou, takže by vše propadlo do nohavic. Takže potřeba došít. Přístup do kapsy je krytý zipem s légou.V pravé kapse je dlouhý tkaloun zakončený malou plastovou karabinkou.
  • Boční kapsa na pravé straně má malou přihrádku. Kapsa při prázdném stavu je stažena suchým zipem.
  • Kapsa na zadní straně je pouze v pravo. Zde bych měl připomínku zipu, přijde mi drobný a ne úplně odolný. Ale to prověří čas.
  • Na levé straně nohavic není boční kapsa, ale delší kapsa na pevný nůž.
  • Dolní konec kalhot je zpevněn síťovanou odolnější látkou ve výšce cca 10 cm a vybaven bočním zipem v délce cca 30 cm. Dole je pak stahovací suchý zip. Tato část mi přijde nejvíce zmatená, viz začátek popisu.
  • Zajímavostí je poklopec. Je poměrně krátký, zip má légu a navíc se celý překrává kusem látky. Navíc je tu háček - v mém případě je nějaký volný, přijde mi vevnitř zlomený, nebo je vytvořený "s kloubem". Kolem pasu se dá obvod do určité míry regulovatelný suchým zipem.

Celkově kalhoty nejsou špatné. Uvítal bych větší spektum velikostí, případně prodlouženou délku. Na problémy se ale během běžné chůze nenarazí. při sezení, pokleku a nestandardních pohybech citelně nějaký ten centimetr délky chybí.


Bunda

  • Oceňuji hlavní zip - velký, s dlouhým táhlem. Zip je krytý látkou. Ramena jsou zpevněná. Na pravé straně ramene je přišitý kousek gumy. Škoda, že není na obou stranách. Zbraň se u nás nosí přes levé rameno a symetrické umístění by bylo vhodné i pro nošení batohu.
  • Boční kapsy mají opět krytí, zúžení na suchý zip. V pravé kapse na našita gumička na brokové náboje, v levé kapse na kulové.
  • Na hrudi jsou 2 symetrické kapsy na zip nad bočními kapsami  Navíc je v levo ještě menší kapsa.
  • Na levém rukávu je menší kapsička, v ní je našitý oranžový proužek, který lze omotat kolem ruky.
  • Z kapes je ještě dostupná zádová kapsa, se dvěma zipy, která tvoří jakousi zádovou kapsu.
  • Vnitřní kapsa je jediná, z lehké síťoviny. Rozhodně na nic těžkého, nebo objemného.
  • Stahovatelná je bude dole. Stahovatelná je i kapuce.
  • Oceňuji délku rukávů a jejich ukončení manžetou.

Celkově bunda není špatná, ale je škoda gumy na rameni a krytů kapes.





Aktualizováno Neděle, 15 Leden 2023 09:57
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit