Home Politika Blog České soudnictví - dostanete méně za vraždu, než za řeči na Facebooku
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

České soudnictví - dostanete méně za vraždu, než za řeči na Facebooku PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 18 Březen 2021 19:52

Když jsem se dočetl, že nějaký chlap dostal za příspěvek na Facebooku 6let, nevěřil jsem. Ale už je toho na alternativních webech více, včetně komentářů, takže se můžeme seznámit s tím, co vymyslel soud v Brně.

Že pán, který byl souzen, není nějaký Einstein je vidět z jeho nicku "SSman", přesto za větu: „Jak jim chutná jejich medicína. Dobrá práce???!" jako reakci na útok na kostel na Novém Zélandu předčí i komunistické rychlokvašné víkendové soudce z lidu v padesátých letech.

Smyslem trestu ve společnosti, kde existuje něco jako předvídatelnost práva, je předvídatelnost a proporcionalita. Smysl trestu a jeho poměr musí chápat i babička v Horní Dolní Lhotě. Není proto možné, aby migrant, který znásilní a okrade holčinu dostal 4 roky a někdo za tuhle větu 6 let nepodmíněně. Nejvíce to svědčí o tristní kvalitě soudců a vůbec právního prostředí.

Pár porovnání toho, jak soudí justice, pro nastavení laťky je např. v článku https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Zabiti-duchodce-3-5-roku-Psani-na-internet-6-let-Zacalo-povstani-proti-soudu-657666

Jediná šance, jak soudní prostředí kultivovat je, že jakmile se objeví takový rozsudek, tak by měl skončit jak soudce/soudkyně, tak žalobce/žalobkyně a měli by dostat doživotní zákaz působit ve svých pozicích, a vůbec v právní oblasti.  Tyto rozsudky totálně rozvrací předvídatelnost práva a vůbec směřují k omezení svobody slova a mají dopady do významné nedůvěry ve stát.


Přesto ještě jedno porovnání :

"Příspěvkem na Facebooku, v němž zastupitel středočeské Jesenice Martin Lang mimo jiné uvedl, že Miloš Zeman je „druhý Hitler a je potřeba podřezat ho jako svini”, se podle středečního rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 8 politik nedopustil trestného činu, ale maximálně přestupku."

Zdroj: https://www.novinky.cz/krimi/clanek/nemam-potrebu-se-mu-omlouvat-rekl-u-soudu-byvaly-politik-ktery-psal-o-podrezani-zemana-40324773


Aktualizováno Čtvrtek, 18 Březen 2021 20:18
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit