Home Survival a vše okolo Ostatní Recenze Prabos Beast Low field camouflage
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Recenze Prabos Beast Low field camouflage PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 19 Duben 2020 18:07

Rád bych Vás seznámil s krátkou recenzí obuvy Prabos - řady Green Zone, konkrétně modelu Beast Low fiel camouflage (link https://eshop.prabos.cz/cs/zelena-zona/1025-1501-beast-low-field-camouflage.html).

V botách mám nachozeno necelých 100 km, takže už jsem je trošku rozšlápl.


Kupoval jsem je po internetu, nakonec jsem bral velikost 48, která je mi akorát, ale doporučení je, berte vždy větší. První desítky kilometrů byly krušné a měl jsem puchýře na patách a bota si vzala svůj příděl krve, jak levá, tak pravá. Nepomáhala tenká a tlustá ponožka, náplasti, nic, jenom vydržet. Pata má vevnitř sice kožený lem, ale je zezačátku velmi tvrdá, jako celá podešev.  Po pár desítkách km boty povolily (nebo noha?), a už jsou v pohodě.

Podrážka je poměrně tvrdá, a podrážka nebyla z počátku moc ohebná, a to ji zatěžuji více než 115kg. Nicméně po rozchození je to poměrně příjemná obuv, která je i  civilní, neboť maskování je velmi decentní. Byť je vevnitř stélka ergonomicky tvarovaná, přecejenom bych to díky tvrdosti podrážky více profiloval.

Oceňuji, že je pěkně ušitá, vše pěkně pasuje a dobře vypadá. Zavazování není na tkaničku, ale je tam systém lanka. Nicméně náhrada za tkaničku je možná. Jde o to najít takové uložení šňůrky, aby se vám nikde nechytalo.

Podrážka je samočistící, když přijdu domů a jdu s nimi druhý den, podrážka se přes noc vyčistí a po botami zůstane nepořádek:)


Osobně jsem s botou spokojen, je dobrá jak do přírody, tak na chůzi po městě. Vložka z kevlaru proti propíchnutí jsem netestoval, stejně tak oleji odolnost, ale budu věřit, že to funguje.

Update 6/2020:

Po dalších stovkách kilometrů bych doplnil pár poznatků. Boty velmi snadno propouští vodu přes svrchní část. Protože je tam síťovina, tak procházka ranní rosou znamená během momentu mokré ponožky. Boty rychle vysychají, ale primárně jsou do suchého prostředí. Impregnace sprejem moc nepomůže, protože látka je zkrátka řídká, aby dýchala. Boty se už pěkně rozešly a jsou pohodlné.

S čím trochu bojuji je systém utahování tkaničky, kdy při zatažení očko plandá až na zem. Říká si to o to, se v tu nejméně vhodnou chvíli zachytit a při pádu si rozbít ústa. Když si délku zkrátíte uzlem, nepůjdou pohodlně nazouvat a utahovat. Jedinou cestou je strkat konec pod tkaničky.

Update 12/2020

Po pár měsících začaly šňůrky zavazování prořezávat látku oček. Zajímavé je, že se to děje ve spodní částí, na očkách blíže ke špičce. Nahradil jsem proto šňůrku normálními tkaničkami. Boty už jsou měkčí a pohodlnější.

Tak ještě jedna novinka z prosince. Boty začaly praskat na nártu, jedna bota už je fest prasklá, druhá v místě ohybu začíná praskat taky.

Takže po vánocích zamíří do reklamace.


Update 1/2021

Reklamace proběhla rychle, uznánana a mám nové Beasty, které se již těší na jaro. Oproti předchozí dodávce jsou na výběr dvě vložky a vzal jsem si  velikost 49. Když boty porovnám se Solomony XA Forces MID GTX 2018, tak jsou Beasty širší a pro mou ploutev pohodlnější. Beasty mám nyní 49, zatímco Solomony 50 2/3, což ale není takový rozdíl, rozhodně ani v jedněch neplavu. U bot je bohužel velikost vždy spíše orientační a nákup po internetu je trošku loterie.

Rozdílům Prabos Beast Low vs. Salomon XA Forces se budu věnovat v samostatné recenzi. Ale co mají Solomony o něco lépe, to je plastová výstuha v očku, kterým prochází utahovací lanko. Ale zatímco u Beastů jsem nasadil tkaničky, Salomony mají díky plastové vložce mnohem méně místa na protlačení tkaničky. Takže je to sporné plus/minus. Krycí léga na lankový systém na jazyku ale Salomon vymyslel dobře.


1_beast
1_beast 1_beast
2_beast
2_beast 2_beast
3_beast
3_beast 3_beast
4_beast
4_beast 4_beast
5_beast
5_beast 5_beast
6_beast
6_beast 6_beast
beast_prasklina...
beast_prasklina1 beast_prasklina1
beast_prasklina...
beast_prasklina2 beast_prasklina2
beast_tkanicka
beast_tkanicka beast_tkanicka


Aktualizováno Středa, 20 Leden 2021 12:13
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit