Home Politika Blog Válečné tamtamy
Zpráva
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Válečné tamtamy PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 01 Březen 2024 19:45

Dnes Scholz potvrdil, že Britové a Francouzi se podílí přímo na navádění raket, které Ukrajina posílá do týlu Ruska. Dále se Pobaltské státy - Estonsko a Litva - hrnou do konfrontace s Ruskem, protože si myslí, že za zády mají USA. Co je opravdu legrační, že litevská armáda je asi poloviční vůči české, estonská asi pětinová. Dohromady možná 20.000 vojáků. Vypadá to, že si mopslík vyskakuje na vlčáka. Pobaltské státy bez větších států za zadkem nemají šanci. Co je důležité, co je za tím, že se snaží být co nejvíce agresivní. Snaha o konfrontaci je vidět i z Dánska, Kanady, Francie... Proč?

Pokud bychom věřili psaným smlouvám, NATO by byla obranná aliance snažící se vše řešit diplomaticky. Už před rokem 2022 bylo ale zřejmé, že diplomacie není nejsilnější stránka USA a států NATO. Zároveň nelze říci, že nečlen NATO, tedy Ukrajina, která se snaží zapléct NATO do války, může být úspěšná jinak, než pozváním států na bilaterární bázi, se kterými uzavře nějakou spojeneckou smlouvu. Ale lze oficiálně v parlamentech dotyčných zemí uzavřít takovou smlouvu, která povede k regulerní válce s jadernou mocností? Pak ale lze předpokládat, že tyto státy vstoupí přímo do války s Ruskem. Nebo si snad někdo myslí, že se tam kontingent NATO vylodí, opevní se a bude posílat rakety na Rusko, školit Ukrajince a dělat jim týl a Rusko bude kolem chodit a našlapovat?

Snaha o eskalaci ze strany Kolektivního západu je veliká a nezbývá se ptát proč? Kolektivní západ to žene na a za hranu příčetnosti, kdy se taktický jaderný úder může stát snadno realitou.

Před první světovou válkou také nikdo nevěřil, že bude. Ale politici nahnali miliony lidí na jatka. Válka nakročila ke konci koloniálních velmocí Francie a Velké Británie a připravila půdu pro Hitlera. Obě války vedly k posílení USA a pádu Evropy. Letos nás ale čeká změna v Evropském parlamentu, blíží se volby v USA a Rusku... Je to takový koktejl hořlavin, kolem kterého chodí politici se zapálenými sirkami a myslí si, že zapálením něco získají. O životy lidí nejde. Koneckonců počet lidí na planetě je z jejich pohledu příliš velký a zdroje ubývají.

Dnes unikly další detaily návrhu Ruska na mírovou smlouvu s Ukrajinou po zahájení jejich SVO. Neutralita Ukrajiny, omezená armáda, nemožnost vstoupit do NATO, ale možnost vstoupit do EU. Statisíce mrtvých můžou poděkovat B. Johnsonovi, který Zelenskému nakukal, že dostane vše, co chce, jen když bude bojovat a oslabí Rusko.

Jenže čím větší náklady a ztráty, tím více Rusko bude chtít úspěch a posouvá se práh toho, co považuje za akceptovatelné. To samé se děje z pohledu Ukrajiny. Ale teď už Ukrajina může zapomenout na min. 20% území.

Položme si ještě hypotetickou otázku. Kdyby Rusko chtělo provést taktický demonstrativní jaderný úder - kam by jej vedlo? Může samozřejmě udělat nějaký test, ale pokud to poslat někam reálně, kam asi? Londýn? Paříž? Moc velké, navíc mají nějaké jaderné zbraně. Varšava - Poláci nejsou tak slabí. Maďarsko a Slovensko je přátelské. Německo - chytrá horákyně, těžko říci. Dánsko? nevím. Praha? Praha - nyní vede nejtvrdší křídlo proti Rusku, západu zase tak u srdce neleží. Uzavřená kotlina... Nevím, začínám mít obavy.

Mé největší obavy jsou v tom, že západ vedou bezskorpulozní lidé, psychopati posedlí ideologií, ať už je to multikulti, green deal, zkrátka lidé bez schopnosti jednat s jinými z jiné pozice, než z pozice síly a přehlížení. A to není dobrá kombinace.

Navíc jsme se i v ČR dočkali cenzury a nyní Policie připravuje opatření proti lidem s jinými ideovými postoji.   To k nám mluví nová normalizace a hledání vnitřních nepřátel, kteří budou moci za všechny neúspěchy této vlády. Aneb jak se divila režisérka Sommerová - jak můžou volit lidi, co nejsou tak na výši, jako voliči této vlády.





Aktualizováno Pátek, 01 Březen 2024 20:20
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit